Πρωτοσέλιδο ΞΕΦΤΙΛΑ από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με τον Π. Φύσσα λίγο πριν σβήσει στην αγκαλιά της κοπέλας του

2546

Ολα για τα λεφτά… Κατακραυγή για το πρωτοσέλιδο από τα social Media . Το ξέρουμε πολύ καλά, το “Πρώτο Θέμα” δεν ξεχνά το φασισμό. Τον αναπαράγει

protothema

Με τη φωτογραφία του χτυπημένου Παύλου Φύσσα στην αγκαλιά της φίλης του στο πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί το αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αρνητικών σχολίων στα social media.

Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά:
-είχε κανείς καμία αμφιβολία ότι το φιλοναζιστικό “πρώτο θέμα” θα σκυλεύσει τον νεκρό;

– Ωχ το είδα, Μάλιστα. Είμαστε ολοι δημοσιογράφοι, ε;

— Όπως το είπε η Βίβιαν: “Μας σκοτώνουν οι ναζί και μετά μας κάνουν και θέαμα στις εφημερίδες τους.” – το Πρώτο Θέμα είναι η ΧΑ των εντύπων.

—  είδατε το πρωτοσέλιδο στο Πρώτο θέμα; Ανέχεστε να υπάρχει το λογότυπο σας κάτω από μια τέτοια φωτογραφία;

Το “Πρώτο Θέμα” του Θ. Αναστασιάδη, γνωστού κομιστή DVD, κατάφερε να τερματίσει τον κανιβαλισμό: Προφανώς αγόρασε φωτογραφία τραβηγμένη από κινητό, που δείχνει …
τον Παύλο Φύσσα να ξεψυχά στα χερια της κοπέλας του. Και την έκανε πρωτοσέλιδο (κάτω από τα κουπόνια και τις προσφορές του) με λεζάντα: Δεν ξεχνώ το φασισμό. Φυσικά, αρνούμαστε να αναδημοσιεύσουμε το εξώφυλλο.

Το ξέρουμε πολύ καλά, το “Πρώτο Θέμα” δεν ξεχνά το φασισμό. Τον αναπαράγει, τον απενοχοποιεί, τον κάνει lifestyle επιλογή. Όταν στέλνει συντάκτες του να καλύψουν γάμους βουλευτών της Χρυσής Αβγής. Όταν ασχολείται με τις ερωτικές συντρόφους του Κασιδιάρη. Όταν παίζει τη θεωρία των δύο άκρων με τρόπο χυδαίο, όταν παίρνει συνεντεύξεις, όταν φιλοξενεί αρθογραφία. Αυτό έκανε τόσο καιρό και η “εφημερίδα” και ο ίδιο ο Θέμος Αναστασιάδης από την εκπομπή του. Έβαζαν στο πλυντήριο τους ναζί και τους έβγαζαν άσπιλους. Τους έχτισαν το προφίλ του μάτσο άντρα, του καλού παλικαριού που μοιράζει τρόφιμα, που θα καθαρίσει τον τρόπο.

Τώρα, με τον πιο χυδαίο, απάνθρωπο τρόπο, ξεπέρασαν τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τα όρια της ίδιας της ανθρωπιάς. Η φωτογραφία του νεκρού Παύλου Φύσσα γεμίζει τα ήδη ματωμένα χέρια του “Πρώτου Θέματος” με περισσότερο αίμα. Ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από χέρι χρυσαβγίτη, ενός από αυτούς που έκαναν “σύμβολο”.

Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τρίμης, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, τόνισε: «Αυτοί που έστησαν με τα δημοσιεύματά τους το προφίλ των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τώρα, σε μια τραγική στιγμή, “πουλάνε” αναίσχυντα το αίμα του νεκρού».

Αναμένουμε την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ…