Αντικείμενα που παραμένουν ανεξήγητα

2275

Ανακαλύψτε μερικά από τα πιο μυστηριώδη ιστορικά αντικείμενα που έχουν βρεθεί, τα οποία οι ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν με απόλυτη σαφήνεια.

Οι γιγάντιες πέτρινες σφαίρες στη Κόστα Ρίκα

mistanti1bΟι παράξενα ολοστρόγγυλες πέτρες ανακαλύφθηκαν το 1930 κατά τη διάρκεια αποψίλωσης στη ζούγκλα για την καλλιέργεια μπανάνας.

Σύμφωνα με τους τοπικούς μύθους οι μυστηριώδεις σφαίρες περιείχαν χρυσό, ωστόσο όταν μερικοί από αυτούς ανατινάχτηκαν με δυναμίτη αποδείχθηκε ότι ήταν άδειοι.

mistanti1c

Κανείς δεν ξέρει ποιος έφτιαξε τις σφαίρες ή γιατί. Είναι πιθανό να συμβολίζουν ουράνια σώματα που τα χρησιμοποιούσε για παρατήρηση κάποιος αρχαίος πολιτισμός ή να χρησίμευαν ως σύνορα μεταξύ των εδαφών των διαφόρων φυλών.

Η μπαταρία της Βαγδάτης

mistanti2

Τη δεκαετία του 1930, ένα μυστηριώδες αντικείμενο ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας αρχαιολογικής ανασκαφής κοντά στη Βαγδάτη.

Επρόκειτο για ένα βάζο, με μια ράβδο σιδήρου να προεξέχει από το χείλος, η οποία περίκλειε μια μικρή σιδερένια ράβδο σφηνωμένη σε καπάκι αποτελούμενο από στερεή πίσσα.

Οι ειδικοί κατέληξαν ότι ήταν μια αρχαία μπαταρία, ικανή να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα 1 volt.

Το χειρόγραφο Βόινιτς

mistanti3aΤο χειρόγραφο Βόινιτς είναι ίσως το πιο μυστηριώδες βιβλίο στον κόσμο. Ο συγγραφέας του είναι άγνωστος, είναι γραμμένο σε μια ανεξιχνίαστη γλώσσα και οι σελίδες του είναι γεμάτες ανεξήγητα σύμβολα και παράξενες απεικονίσεις.

mistanti3b

Αυτό που κάνει το χειρόγραφο τόσο ασυνήθιστο είναι το γεγονός ότι είναι γραμμένο με έναν εντελώς μοναδικό αλφάβητο που δεν έχει τίποτα κοινό με οποιοδήποτε γνωστό σύστημα γραφής και δεν έχει καταφέρει κανείς μέχρι τώρα να το αποκρυπτογραφήσει.

Χρυσά ειδώλια των Ίνκας

mistanti4a

Αυτά τα χρυσά ειδώλια μυστηριωδών ζώων βρέθηκαν στη Νότια Αμερική και το 1996, οι Γερμανοί κατασκευαστές αεροσκάφους Algund Eeboom και ο Peter Belting υποστήριξαν ότι τα ειδώλια ήταν ιπτάμενες μηχανές.

Κατασκεύασαν ακριβή αντίγραφα 16 φορές μεγαλύτερα σε μέγεθος, εξοπλισμένα με κινητήρες και συστήματα ελέγχου.

mistanti4b

Τα δύο μοντέλα κατάφεραν να απογειωθούν με επιτυχία, αλλά και να πραγματοποιήσουν ελιγμούς ακόμη και με τους κινητήρες εκτός λειτουργίας.

Ο δίσκος γενετικής

mistanti5

Αυτός ο μικροσκοπικός δίσκος φαίνεται να απεικονίζει αντικείμενα και διαδικασίες που οι σύγχρονοι επιστήμονες είναι σε θέση να παρατηρήσουν μόνο μέσα από τα μικροσκόπια.

Ειδικότερα, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται ο «γενετικός δίσκος» φαίνεται να δείχνει τη σύλληψη και την ανάπτυξη του ανθρώπινου εμβρύου. Εκτός από αυτό, οι εικόνες απεικονίζουν μια πραγματικά παράξενη εκδοχή του ανθρώπινου κεφαλιού.

Ο δίσκος είναι κατασκευασμένο από ένα εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό, το οποίο κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς φτιάχνεται και το οποίο θεωρητικά θα ήταν αδύνατο να χρησιμοποιήσουν σε μια αρχαία κοινωνία.

——————————————————–

 

newsbeast