Γιατί ο νεαρός έχει δεμένη την κοτσίδα του στον τοίχο;

2746

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί το 1948 στην Ινδία και δείχνει έναν φοιτητή την ώρα που διαβάζει. Το περίεργο σε αυτή τη φωτογραφία είναι ότι ο νεαρός έχει δέσει τα μαλλιά του σε ένα καρφί στον τοίχο.

Γιατί άραγε. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλει να τον πάρει ο ύπνος πάνω από τα βιβλία του! Την τακτική αυτή ακολουθούσαν πολλοί φοιτητές στην Ινδία εκείνη την περίοδο, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις του πανεπιστημίου.

Ο συγκεκριμένος είναι φοιτητής του Πανεπιστημίου του Μαντράς, ενός από τα παλαιότερα και πιο σπουδαία εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα. Το δημόσιο πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1857 από τους Βρετανούς και σήμερα έχει 73 ακαδημαϊκά τμήματα που καλύπτουν όλες τις επιστήμες. Από το συγκεκριμένο ίδρυμα έχουν αποφοιτήσει πολιτικοί, αρκετοί εκ των οποίων έγιναν πρόεδροι της Ινδίας.

Ο σπουδαίος μαθηματικός Σρινιβάσα Ραμανουτζάν, οι νομπελιστες Raman και Chandrasekhar, γνωστοί επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, γιατροί, και αστέρια του αθλητισμού πέρασαν από τα ίδια έδρανα. Ίσως ακολούθησαν και τις ίδιες μεθόδους…αν βέβαια είχαν το μαλλί……

————————————-

mixanitouxronou.gr