Η σπάνια περίπτωση του ”Νέλσον”, του σκαντζόχοιρου που δεν έχει ούτε ένα αγκάθι στο σώμα του

1818

Οι σκαντζόχοιροι διαθέτουν κατά μέσο όρο περίπου 500 αγκάθια ο καθένας, τα οποία τους βοηθούν να παραμένουν ζεστοί ενώ τους προστατεύουν και από τα αρπακτικά. Η περίπτωση όμως του Nelson, που πήρε το όνομά του από έναν ήρωα πολέμου, είναι πολύ διαφορετική καθώς δεν διαθέτει ούτε ένα αγκάθι σε όλο του το σώμα.

O Nelson δεν έχει ούτε ένα αγκάθι και για να κρατηθεί ζεστός χρειάεται να του κάνουν μασάζ κάθε μέρα και να βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο.

  Ο Nelson, που μάλλον πάσχει από κάποια γενετική ανωμαλία, είναι εντελώς γυμνός από αγκάθια  και προκειμένου να επιβιώνει χρειάζεται μια πολύ ιδιαίτερη μεταχείριση, που περιλαμβάνει εκτός από “εγκλεισμό” σε εσωτερικό χώρο και καθημερινό μασάζ με αντισηπτικές αλοιφές και baby oil για να μένει ζεστός.

Ο Nelson είναι εντελώς φαλακρός και γι' αυτό χρειάζεται εντατική φροντίδα.

  Την φροντίδα του έχουν αναλάβει εθελοντές του κέντρου διάσωσης Foxy Lodge Wildlife Rescue στο Norfolk, που ευελπιστούν πως με τον καιρό θα βγάλει αγκάθια και θα επιστρέψει στη φύση, εκεί όπου ανήκει. Εάν όμως αυτό δεν συμβεί ποτέ τότε λένε πως θα τον κρατήσουν εκεί για πάντα. Οι σκαντζόχοιροι εκτός από τα χαρακτηριστικά αγκάθια έχουν και ένα είδος χνουδιού στο σώμα τους, που τους προστατεύει και ρυθμίζει την θερμοκρασία τους.

Ελπίζουν πως ο Nelson θα ξαναβγάλει αγκάθια, αλλά αν αυτό δεν γίνει θα συνεχίσουν να τον φροντίζουν εκεί.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται ένας φαλακρός σκαντζόχοιρος στο συγκεκριμένο κέντρο διάσωσης. Το 2009, ένας άλλος με όνομα Baldrick και σε παρόμοια κατάσταση μεταφέρθηκε στο Foxy Lodge αλλά δυστυχώς πέθανε λίγο αργότερα. Επίσης το 2010, περιμάζεψαν έναν θηλυκό σκαντζόχοιρο ονόματι Betty, που όταν έφτασε εκεί ζύγιζε μόλις 124 γραμμάρια αλλά πλέον χαίρει άκρας υγείας.

Η θεραπεία του περιλαμβάνει αντισηπτικές αλοιφές και μασάζ με baby oil.

    Το κέντρο διάσωσης δημιούργησε το ζεύγος Tonia και John Garner πριν από 8 χρόνια, με δωρεές από συγγενείς και φίλους κι έκτοτε έχουν περιθάλψει εκατοντάδες ζώα και πουλιά- μόνο το 2016 ο αριθμός ξεπερνά τα 1.000. Λένε πως όσο περνά από το χέρι τους θα συνεχίζουν να βοηθούν αυτά τα ζώα, που σε άλλη περίπτωση “δεν θα είχαν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή”.

——————————————————————-

Με πληροφορίες από Daily Mail-lifo