Λύθηκε το… «μυστήριο» με τις γαλοπούλες που «χορεύουν» γύρω από τη νεκρή γάτα [ΒΙΝΤΕΟ]

1089

 

Το ομολογουμένως εντυπωσιακό βίντεο που τράβηξε ένας άνδρας από τη Βοστόνη,δείχνει 17 γαλοπούλες να περιβάλλουν μία νεκρή γάτα, σε κάτι που πράγματι μοιάζει με έναν παράξενο… «χορό».

Την ώρα που γίνεται τόση συζήτηση για τις «ψευδείς ειδήσεις» και τα «εναλλακτικά γεγονότα», το περίφημο βίντεο με το… «τελετουργικό» ήρθε να αποδείξει ότι η άγνοια, η ανοησία και τα σενάρια… επιστημονικής φαντασίας μπορούν να γιγαντόσουν τη σημασία ενός γεγονότος, ακόμη και να δημιουργήσουν μια διαφορετική εκδοχή της πραγματικότητας, αρκεί να γίνει… «ντόρος» στο Διαδίκτυο και τα social media.

Ο Τζόναθαν Ντέιβις ανέβασε το βίντεο στο Twitter την περασμένη Παρασκευή και αυτο έγινε αμέσως viral, με τις πιο ευφάνταστες αλλά και εξωφρενικές εκδοχές να διαδέχονται η μία την άλλη…


Στη λεζάντα του βίντεο αναφέρει: Αυτές οι γαλοπούλες προσπαθούν να δώσουν στη γάτα την όγδοη ζωή της».

Από εκεί και πέρα… ακούστηκαν τα πάντα! Τι ότι οι γαλοπούλες ήθελαν να… αναστήσουν τη γάτα, τι ότι θρηνούσαν για αυτήν, τι ότι ήθελαν να την φάνε… Οτι μπορεί να ακουστεί για μία τέτοια, ομολογουμένως εντυπωσιακή εικόνα πρέπει να ειπώθηκε τις τελευταίες ημέρες…

Μέχρι που το λόγο πήραν επιτέλουν επιστήμονες και ειδικοί για να σταματήσουν οι φήμες, οι εικασίες και η… επιστημονική φαντασία.

Ο βιολόγος Άγριας Ζωής, Μαρκ Χάτφιλντ, δήλωσε πως πιθανότατα τα πουλιά προσπαθούσαν να προφυλαχτούν από τη γάτα. «Ήθελαν απλά να βεβαιωθούν πως δεν αποτελούσε πλέον απειλή» δήλωσε ο Χατφιλντ.

Πτηνοτρόφοι δήλωσαν επίσης ότι οι γαλοπούλες ζουν σε κοπάδια και είναι μαθημένες να ακολουθούν η μία την άλλη και ειδικά τους αρχηγούς τους. Οι γάτες είναι «παραδοσιακά» εχθροί για τα περισσότερα πτηνά οπότε θα έπρεπε να εξακριβώσουν όντως αν η συγκεκριμένη γάτα ήταν απειλή ή όχι για το κοπάδι τους.

Με λίγα λόγια, ωραία η ζωηρή φαντασία, αλλά η φύση έχει προβλέψει για τα πάντα… Πλην της ανθρώπινης ανοησίας και των διαστάσεων που μπορεί να λάβει…

—————————————————

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ