Μυστήριο με την τίγρη της Τασμανίας. Εξαφανίστηκε πριν από 81 χρόνια και μαρτυρίες αναφέρονται σε εμφάνιση του

2318
SYDNEY, AUSTRALIA: A Tasmanian tiger (Thylacine), which was declared extinct in 1936, is displayed at the Australian Museum in Sydney, 25 May 2002. Professor Mike Archer has led a team of scientists who have successfully replicated DNA from a 130-year-old female thylacine pup specimen preserved in ethanol and now plan to recreate the extinct species within a decade. AFP PHOTO/Torsten BLACKWOOD (Photo credit should read TORSTEN BLACKWOOD/AFP/Getty Images)

Επιστήμονες στην Αυστραλία προετοιμάζονται να διεξαγάγουν έρευνα για την τίγρη της Τασμανίας, μετά από μία πληθώρα ενδείξεων, που προτείνουν ότι το μέχρι πρότινος θεωρούμενο ως υπό εξαφάνιση ζώο, ζει και βασιλεύει!

Σημειώνεται ότι η Τίγρη της Τασμανίας γνωστή και ως Θυλακίνος θεωρείται ότι εξαφανίστηκε το 1936, όταν και πέθανε το τελευταίο θηλαστικό σε κάποιον ζωολογικό κήπο.

Στο πλαίσιο μίας ευρύτερης εκστρατείας που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα οι επιστήμονες σχεδιάζουν να τοποθετήσουν περισσότερες από 50 παγίδες με κάμερες προκειμένου να εντοπίσουν την σπάνια τίγρη που στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με σκυλί.

Είχε μάλιστα προηγηθεί μία ιδιαίτερη μαρτυρία, από έναν πρώην επιχειρηματία του τουρισμού, τον Μπρίαν Χομπς, ο οποίος αποκάλυψε ότι το 1983 είχε εντοπίσει μία αγέλη ζώων. «Τέτοια ζώα δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου» είπε στο ABC Radio. «Έμοιαζαν με σκυλιά, αλλά δεν ήταν. Είχα έναν ποιμενικό σκύλο μαζί μου, οπότε ήξερα πώς έμοιαζαν τα σκυλιά. Το μόνο που μπόρεσα να διακρίνω ήταν ότι είχαν καφέ χρώμα και κάποιες ρίγες στο πίσω μέρος του σώματός τους.

tasmanian tiger

Ο Πάτρικ Σεαρς, ένας πρώην δασοφύλακας, επίσης ισχυρίζεται ότι έχει δει το σπάνιο αυτό ζώο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι οι ιθαγενείς πληθυσμοί της Αυστραλίας γνωστότεροι με το όνομα Αβορίγινες, έχουν αναφέρονται συχνά στο εν λόγω πλάσμα. «Το αποκαλούν “τίγρη του φεγγαριού”. Eίναι πολύ παράξενο. Αν δεν κινείσαι και δεν κάνεις θόρυβο θα έρθει αρκετά κοντά σου και στη συνέχεια θα αρχίσει να τρέχει».

Ο Μπιλ Λορένς, ένας από τους δύο ερευνητές του πανεπιστημίου Τζέιμς Κουκς που θα αναλάβει την έρευνα είπε ότι οι ενδείξεις φαίνονται να είναι αξιόπιστες, ωστόσο παραδέχθηκε ότι είναι απίθανο αυτό το είδος να έχει επιβιώσει σε τόσο χαμηλό ποσοστό πληθυσμού.

«Όλες οι μαρτυρίες αναφέρονται σε εμφάνιση του θυλακίνου τη νύχτα. Έχουμε διασταυρώσει τις περιγραφές που λάβαμε σε σχέση με το χρώμα των ματιών, το μέγεθος, το σχήμα του σώματος και τη συμπεριφορά των ζώων και αυτά δεν συνάδουν με τα γνωστά χαρακτηριστικά άλλων ζώων που ζουν στην Αυστραλία, όπως τα άγρια σκυλιά ή οι αγριόχοιροι».

———————————————————-

Πηγή: Independent