Τι πάει στραβά με αυτές τις φωτογραφίες στο Instagram;

2533

ι το περίεργο έχουν αυτές οι φωτογραφίες της Louise Delage στο Instagram;

Σε πρώτη όψη φαίνονται απολύτως φυσιολογικές.

Σε δεύτερη ανάγνωση διαπιστώνει κανείς ότι παρουσιάζουν μια υπέροχη και αψεγάδιαστη ζωή.

Σε τρίτη όψη όμως;

Εάν δεν το έχετε βρει ακόμη, θα σας το πούμε: Σε μια βαθύτερη παρατήρηση, βλέπουμε ότι η Louise σε όλες τις φωτό κρατά ένα αλκοολούχο ποτό. Και ακριβώς εκεί κρύβεται το μυστικό τους: Πίσω από την φανταχτερή ζωή των φίλων μας μπορεί να παραβλέπουμε το πρόβλημα αλκοολισμού τους…

Η Louise Delage  -ευτυχώς για το κορίτσι των φωτογραφιών- είναι ένα ψεύτικο προφίλ. Αποτελεί μέρος μιας καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τον αλκοολισμό που παρήγγειλε η οργάνωση Addict Aide από την διαφημιστική BETC. Το ψεύτικο προφίλ μέσα σε δυο μήνες απέκτησε 58.000 followers και θεωρήθηκε ένα από αυτά που δημιουργούν trends και επηρρεάζουν το κοινό. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι, σύμφωνα με την διαφημιστική, που παρατήρησαν το πρόβλημα. Οι περισσότεροι έβλεπαν απλά ένα κορίτσι που ξέρει να περνά καλά στη ζωή του.

Στο τέλος όμως ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο Like My Addiction (μτφ.: Κάνε like στον εθισμό μου), ήταν ένα γερό και αφυπνιστικό χαστούκι σε όλους τους followers.

Οι δημιουργοί της καμπάνιας όπως και η οργάνωση ευελπιστούν ότι έβαλαν ένα λιθαράκι στην παρατήρηση αυτών των φαινομένων και στην πιο άμεση πρόληψη τους. Την ίδια στιγμή ρίχνει και φως στην μαύρη πλευρά των social media. Εκείνη, που είτε είναι ψεύτικα είτε πραγματικά προφίλ, δείχνουν μια λαμπερή σκηνή ενώ από πίσω κρύβεται σκοτάδι.

—————————————————————————————

 

tvxs