Χελώνα επιβίωσε 30 χρόνια ξεχασμένη σε αποθήκη!

438

Μια φορά κι έναν καιρό, η Μανουέλα, μια χελώνα που ζούσε μια χαρούμενη ζωή μαζί με την οικογένεια Αλμέιδα, στα προάστια τουΡίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας εξαφανίστηκε. Αυτό συνέβη πριν από 30 ολόκληρα χρόνια και συνέπεσε με την παρουσία συνεργείων που ανακαίνιζαν το σπίτι της οικογένειας.Όλοι πίστεψαν τότε ότι κάποιος από το συνεργείο άφησε την πόρτα του κήπου ανοιχτή με αποτέλεσμα η χελώνα να φύγει. Στην πραγματικότητα όμως η Μανουέλα δεν έφυγε ποτέ.

perierga.gr - Χελώνα επιβίωσε μετά από 30 χρόνια ξεχασμένη σε αποθήκη!!!

Είχε απλά παγιδευτεί στην αποθήκη όπου ο πατριάρχης της οικογενείας Λιονέλ Αλμέιδα έκρυβε άχρηστα αντικείμενα και παλιές ηλεκτρονικές συσκευές. Εκεί πέρασε τρεις δεκαετίες της ζωής της σε ένα κουτί που περιείχε ένα παλιό πικάπ της δεκαετίας του 1970. Μετά το θάνατο του Λιονέλ πέρυσι, η κόρη του Σουέλι αποφάσισε να καθαρίσει τη σαβούρα και έβγαλε τα άχρηστα αντικείμενα στην αυλή.

perierga.gr - Χελώνα επιβίωσε μετά από 30 χρόνια ξεχασμένη σε αποθήκη!!!

Τότε ένας από τους γείτονες “έπεσε” πάνω στη χελώνα Μανουέλα και ρώτησε προς μεγάλη έκπληξη και χαρά των Αλμέιδα αν θα την πετάξουν και αυτή. Το συγκεκριμένο είδος χελώνας θεωρείται επιδεικνύει ιδιαίτερη αντοχή σε αντίξοες συνθήκες. Ένας κτηνίατρος της περιοχής εκτίμησε ότι πιθανότατα έτρωγε τερμίτες και για δροσιζόταν με ελάχιστο νερό από την υγρασία στους τοίχους.

perierga.gr - Χελώνα επιβίωσε μετά από 30 χρόνια ξεχασμένη σε αποθήκη!!!

πηγή: econews.gr