12χρονος προκάλεσε κατά λάθος τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κύπρο

913

Μάχη για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Ευρύχου στην Κύπρο δίνουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, με τη συνδρομή δύο Canadair που έφθασαν το πρωί από την Ελλάδα, και τριών από το Ισραήλ.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς μετέβη ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρακάθισε σε σύσκεψη για μελέτη της κατάστασης με τον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.

Επί του εδάφους επιχειρούν σαράντα πυροσβεστικά οχήματα και μεγάλος αριθμός αντρών της πυροσβεστικής, του τμήματος δασών και της πολιτικής άμυνας.

Η φωτιά έκαψε μεγάλες δασικές εκτάσεις και πλησίασε κατοικημένες περιοχές, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερα χωριά.

Ένας οδηγός οχήματος του τμήματος δασών τραυματίστηκε σοβαρά, όταν το όχημα του ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό. Νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και η κατάστασή του περιγράφεται ως κρίσιμη.

Για την πυρκαγιά φέρεται να ευθύνεται ένας δωδεκάχρονος, ο οποίος ανέφερε στην Αστυνομία ότι προκάλεσε την πυρκαγιά στην προσπάθεια του να κάψει ξερά χόρτα με τη χρήση αναπτήρα στην αυλή του παππού του.

via